Aρχαίες πυραμίδες στους πάγους της Ανταρκτικής!


ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟ  ΜΥΣΤΗΡΙΟ 
Στην ανακάλυψη τριών αρχαίων πυραμίδων στη σκεπασμένη από πάγο, ήπειρο της Ανταρκτικής, οδηγήθηκε ομάδα οκτώ επιστημόνων και ερευνητών από την Αμερική καιτην Ευρώπη, σύμφωνα με το euronews. Το ερώτημα που παραμένει όμως, είναι αν οι πυραμίδες αποτελούν τεχνητή ή φυσική κατασκευή.

Οι πρώτες αναφορές σχετικά με τις πυραμίδες εμφανίστηκαν στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν ένα χρόνο. Εύλογα δημιουργήθηκε
η απορία αν είναι δυνατό η Ανταρκτική να ήταν κάποτε αρκετά ζεστή ώστε να πρόσφερε τη δυνατότητα δημιουργίας αρχαίου πολιτισμού.

Για την ώρα, η ερευνητική ομάδα διατηρεί τη σιωπή της, καθώς συνεχίζει τις έρευνες, οπότε τα δεδομένα είναι λίγα. Οι μόνες αξιόπιστες πληροφορίες είναι πως οι δύο πυραμίδες βρίσκονται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την ακτή και η τρίτη πυραμίδα λίγο πιο μακριά ώστε να είναι ορατή από τον ωκεανό.

Η ταυτότητα των πυραμίδων αποτελεί μυστήριο για τους εξερευνητές, οι οποίοι δεν έχουν εξακριβώσει ακόμη εάν τις κατασκεύασε άνθρωπος ή εάν αποτελούν φυσικό δημιούργημα. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι αποτελούν ανθρώπινο δημιούργημα, θα πρόκειται αναμφισβήτητα για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία. Το χρονικό πλαίσιο της αποστολής παραμένει άγνωστο.

Στο μεταξύ, μια σειρά από παράξενες αλλά ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στην Ανταρκτική. Το 2009 επιστήμονες βρήκαν σωματίδια γύρης, κάτι το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να μαρτυρά ότι η θερμοκρασία στην Ανταρκτική έφθασε το καλοκαίρι τους 21βαθμούς Κελσίου. Τρία χρόνια αργότερα, το 2012, επιστήμονες από Desert Research Institute της Νεβάδα εντόπισαν 32 είδη βακτηρίων σε δείγματα νερών της λίμνης Vida στην Ανατολική Ανταρκτική. Μέχρι τώρα, στην κάποτε πράσινη Ανταρκτική, που καλύπτεται σήμερα από παχύ στρώμα πάγου, έχουν εντοπιστεί απολιθώματα δεινοσαύρων και άλλων αρχαίων ζώων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια