ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΟΜΟΣ ΧΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ 
Αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία έχουν βρει ένα Ελληνικό ιερό του Δία και της Ήρας στην Sredna Gora στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Η ανακάλυψη έγινε σε μια
ανασκαφή στην Kozi Gramadi περιοχή κοντά στο χωριό Starosel στο δήμο Hissarya από μια ομάδα αρχαιολόγων από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή Ιβάν Χρίστοφ.
Η περιοχή όπου ο μεγάλος ναός ευρίσκεται στην θρακική γη καθώς και το ιερό του Δία και της Ήρας βρέθηκε να καλύπτει περίπου 50 τετραγωνικά μέτρα.
ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΗΡΑΣ  ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 

Η παλαιότερη χρήση του χώρου εκτιμάται ότι χρονολογείται από την πρώιμη εποχή του Σιδήρου, έως τον 6 αιώνα  π.Χ..
Το ιερό του Δία και της Ήρας πιστεύεται ότι έχει καταστραφεί τον πέμπτο αιώνα μ.Χ. για να μπορέσουν οι  χριστιανοί να οικοδομήσουν  έναν μικρό  μονόχωρο ναό.



ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ  ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ
Άλλα ευρήματα στον χώρο του περιλαμβάνονται νομίσματα από την εποχή των βασιλέων Φιλίππου Β 'και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και από την ύστερη Ρωμαϊκή Δημοκρατία, καθώς και περίπου 1.000 θραύσματα κεραμικών αγγείων που χρησιμοποιούνταν για προσφορές στο ιερό, Όπως δήλωσε  διευθυντής στο  Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Μπόζινταρ Ντιμίτροφ σε τοπικό κανάλι.

 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄ΣΤΟ ΣΤΑΡΟΣΕΛ
Ο Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι η εργασία από τους αρχαιολόγους στο χώρο αυτή τη σεζόν θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια