ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΗΛΙΚΙΑΣ 15 ΕΤΩΝ.!... ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ FORUM ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ»

ΓΙΑΤΙ
1)Οι επιστήμονες θεωρούν Ινδοευρωπαϊκές της λέξεις "δήμος" και "ψήφος", οι οποίες προέρχονται απο τις λέξεις "damos" και "bhsa". Ποιός νομαδικός λαός στην ιστορία της ανθρωπότητας είχε δήμο και ψήφιζε πράξεις;

ΟΜΩΣ
2)Η σύγχρονη ανθρωπολογία όμως τείνει πλέον να απορρίψει την ιδέα αυτή ως αβάσιμη και επιβεβλημένη περισσότερο ως εθνικιστική προπαγάνδα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως πολλές φυλές διεκδικήσαν άμεση συγγένεια με τους 'Αρίους' Ινδοευρωπαίους Κούργκαν, όλες με το ίδια καλά επιχειρήματα. Έρευνες στο DNA τον Ευρωπαίων άλλωστε έδειξαν πως οι λαοί της Ευρώπης είναι κατά 90% αυτόχθονες, άμεσοι απόγονοι των Νεάντερνταλ.

ΟΜΩΣ
3)Ανθρωπολογικά, αρχαιολογικά και γλωσσολογικά δεν στέκει, αφού δεν υπάρχει κανένα σημαντικό εύρημα που να στηρίζει αυτή τη θεωρία. Αντίθετα υπάρχουν ευρήματα όπως το κρανίο του αρχάνθρωπου των Πετραλώνων που την καταρρίπτουν. Μα, αν υπήρξε π.χ. ινδοευρωπαϊκή φυλή, άρα και γλώσσα, τότε θα είχε αφήσει γραπτά ή αρχιτεκτονικά μνημεία.
ΑΛΛΑ
4)Ιστορικώς δεν στέκει, αφού η πορεία των λαών του Αιγαίου και των γύρω χωρών εξελίσσεται ομαλά από την παλαιολιθική έως την κλασσική εποχή. Εάν είχε γίνει κάθοδος βορείων λαών το 2000 πΧ. η εξελικτική πορεία των λαών του Αιγαίου θα είχε ανασταλεί. Η μόνη φυλή που υπάρχει στην Ευρώπη χιλιάδες χρόνια πριν είναι οι Αιγαίοι, δηλαδή από τη μια οι καλούμενοι Πελασγοί (= στον Όμηρο Δαναοί ή Αχαιοί ή Αργείοι ή Παννέλληνες) και από την άλλη οι καλούμενοι Κάρες και οι Φοίνικες, του οποίους εκτόπισε ο Μίνωας, όπως μας λέει ο Θουκυδίδης (Ιστορία Ι).
ΓΙΑΤΙ
5)Αγνοείται από την προφορική παράδοση και τα γραπτά κείμενα όλων των λαών;
ΟΜΩΣ
6)Κλιματολογικά δεν ευσταθεί, γιατί μέχρι το 4000 π.Χ. το κλίμα της Β. Ευρώπης δεν είχε ομαλοποιηθεί και έτσι ήταν δύσκολο να δημιουργηθεί εκεί κάποιος πολιτισμός. Και όταν έλιωσαν οι πάγοι το φυσιολογικό θα ήταν να γίνουν μετακινήσεις από τα νότια στα βόρεια και όχι το αντίθετο..!!!
ΟΜΩΣ
7)Το ότι σε δυο ή περισσότερες γλώσσες υπάρχουν κοινές λέξεις αυτό δε σημαίνει κατ’ ανάγκη και ότι οι γλώσσες αυτές είναι συγγενείς ή ότι αυτές κάποτε ήσαν μια γλώσσα, αφού το λεξιλόγιο της κάθε γλώσσας σχηματίζεται – εμπλουτίζεται διαχρονικά από λέξεις που άλλες τις φτιάχνει ο ίδιος ο λαός της κάθε γλώσσας και τις άλλες (= η πλειοψηφία) άλλοι λαοί (το διεθνές εμπόριο, οι επιστήμες, οι τέχνες κ.τ.λ.). Πιο απλά, όλες οι γλώσσες δανείζουν και δανείζονται – ανταλλάσσουν λέξεις μεταξύ τους. Όλες οι γλώσσες έχουν κοινές λέξεις μεταξύ τους είτε γιατί υπάρχουν οι ηχοποιητικές λέξεις, πρβ. π.χ. ελληνική: βους, κραυγή, κράζω, γκρινιάζω.. = αγγλική: bowl, cry, angry... είτε γιατί υπάρχουν τα γλωσσικά δάνεια και αντιδάνεια, πρβ. π.χ. ελληνική: ιδέα, τιτάν, Ευρώπη … > αγγλικά: idea, titan, Eyrope…
Έπειτα, το λεξιλόγιο κάθε γλώσσας αφενός δεν σχηματίζεται όλο μαζί σε μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά προοδευτικά (ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γλώσσας και την εξέλιξη των επιστημών κ.τ.λ.) και με συγκεκριμένους τρόπους (όπως την καλούμενη ριζική και θεματική παραγωγή, την σύνθεση κ.α.)
ΓΙΑΤΙ
8)Αλήθεια, γιατί οι... ινδοευρωπαίοι δεν έχουν αφήσει ούτε μισό μύθο, ούτε μισή γραπτή αναφορά για το ταξίδι τους, την εξερεύνησή τους, την επέκτασή τους, αλλά αντίθετα, κάτι τέτοιο το βλέπουμε μόνον στους Έλληνες;
ΓΙΑΤΙ
9}ενώ οι ανατολικοί λαοί , διατηρούν την ίδια γραφή επί χιλιετίες - από το 3000 π.χ. περίπου έως και αιώνες μετά Χριστό - εμείς που περάσαμε από όλα τα στάδια γραφής(ιδεογραφική, Εικονογραφική-Ιερογλυφική, Γραμμική α, γραμμική β , αλφάβητο και να πω Δίσκος Φαιστού (;)) - πέντε με έξι συνολικά στάδια - όλα αυτά μας λένε , ;έγιναν από το 2000 έως το 800 π.χ. δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι αλλάζαμε γραφή κάθε 200 - 300 χρόνια κατά μέσο όρο ,αυτό δεν αντέχει σε καμία λογική !!!

Θεμέλια Σοφίας 11/11 2006

Σχόλιο "Ελλήνων Δίκτυο" : Το παράξενο επίσης είναι το ότι, στις γερμανόφωνες περιοχές οι ινδοευρωπαίοι, αναφέρονται ως ινδογερμανοί- indogermanen

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια