ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΛΗΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ




Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού έργων ενός πανδοχείου στην αρχαία ελληνική πόλη της Μιλήτου εκεί που είναι σήμερα το Αϊδίνη στην επαρχία της Τουρκίας, έχουν αποκαλύψει σπασμένα δάκτυλα αγαλματιδίων από πηλό, καθώς και γλυπτά. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το πανδοχείο υπήρξε ιερός χώρος στην αρχαιότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού  των τουρκομογγολων , οι ανασκαφές με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Philipp Niewohner. Τα στοιχεία δάχτυλο είναι παρόμοια με αυτά που βρέθηκαν στην Κόρινθο και τη νότια Ιταλία και τέτοια αντικείμενα λατρείας παρουσιάστηκαν σε θεούς και θεές με την ανάκτηση των όσων είχαν ασθενήσει κατά νου.

Τα γλυπτά βρέθηκαν επίσης ένα μέτρο βαθιά σε χώρο με ορθογώνιο σχήμα . Πιθανολογείται ότι κάποιος έκρυψε τα γλυπτά κατά τη διάρκεια της περιόδου, όταν ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α 'απαγόρευσε τέτοιες λατρείες.

Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν στο πηγάδι σκάμμα ήταν λάμπες πετρελαίου που χρονολογείται από το 4ο και 5ο αιώνα και κομμάτια κεραμιδιών. Αυτό δείχνει ότι το πανδοχείο έπαψε να λειτουργεί ως ένας ιερός χώρος από αυτόν τον αιώνα. -ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ archaeologynewsnetwork.blogspot.gr