Καλά οι «ινδοευρωπαίοι» δεν πέρασαν και έμειναν και από την Κίνα;

Οι αρχαιολόγοι βρίσκουν πρωτόγονη γραφή προ 5.000-ετών  σε ανασκαφή στην ανατολική Κίνα.

ΠΕΚΙΝΟ (AP) - Οι αρχαιολόγοι λένε ότι έχουν ανακαλύψει μια νέα μορφή σχετικά πρωτόγονης γραφής σε επισημάνσεις  σε πήλινα αντικείμενα που έχουν ανασκαφεί από μια τοποθεσία  στην ανατολική Κίνα που χρονολογείται πριν από 5.000 χρόνια. Αυτό είναι περίπου 400 χρόνια νωρίτερα από τις αρχαιότερες γνωστές γραφές  στην  κινεζική γλώσσα.
Οι Κινέζοι επιστήμονες
διίστανται σχετικά με το αν το πόσο τα χαρακτικά αφορούν σε λέξεις ή είναι προάγγελος της λέξεις που θα πρέπει να περιγράφονται ως σύμβολα, αλλά λένε ότι το πόρισμα θα βοηθήσει να ρίξει φως στην προέλευση της κινεζικής γλώσσας και του πολιτισμού.
Το αρχαιότερο γνωστό κείμενο στην τρέχουσα κινεζική γραφή βρέθηκε σε οστά ζώων - γνωστό ως «οστά μαντείο »- που χρονολογείται πριν από 3.600 (1600 π.Χ) χρόνια κατά τα τέλη της δυναστείας Σανγκ.

 Και λέμε .......

Εάν οι «Ινδοευρωπαίοι » ξεκίνησαν  από την Β. Ινδία και ανατολικό Ιράν και κατευθύνθηκαν προς τον βορά και μέσω Ασίας ,Καυκάσου  ήλθαν και έφεραν γραφή (η χρονολόγηση αλλάζει ανά 2-3 δεκαετίες όπως τούς  βολεύει )  προς την Ευρώπη και φυσικά προς Εγγύς Ανατολή  όπως διατείνονται οι του θεωρήματος , για την χρονολόγηση δεν έχουν καταλήξει ακόμα   ,αν και για το θεώρημα «είναι σίγουροι»!!! ...Γιατί δεν έχει σχέση με την Κινεζική γλώσσα .... η «γλώσσα » που «έφεραν» ;   ....Και εφόσον  πέρασαν μέσα από περιοχές με κινεζικούς -μογγολικούς πληθυσμούς   , διότι αυτή είναι η διαδρομή ;  .Φυσικά από τις περιοχές όπου ζούσαν κινεζικοί και μογγολικοί πληθυσμοί δεν πέρασαν με το τρένο αλλά διακινήθηκαν στις περιοχές αιώνες και συναναστράφηκαν με αυτούς....
Εκεί λοιπόν δεν άφησαν «πολιτισμό» ; Αλλά και δεν πήραν ; να τον φέρουν εδώ ; Αναπάντητα ερωτήματα εεε;...... Πώς γίνεται τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες να πέρασαν  από εκεί και να μην άφησαν  ,ούτε εκεί ,κάποιο  έστω γλωσσολογικό  κατάλοιπο και το έφεραν όλο στην Ευρώπη; Φυσικά μόνο «γλωσσολογικό» γιατί αρχαιολογικό δεν έφεραν τίποτε....και πουθενά.


Υπάρχει βέβαια μια «χαριτωμένη» απάντηση τώρα , ποιος ξέρει για τα επόμενα χρόνια τι θα σκεφτούν,  η  απάντηση είναι ότι είμαστε ...«Κινεζοινδογερμανοευρωπάιοι»...!!!!  αλλά χωρίς καμία απόδειξη......(αν καταφέρουν οι Βερέμηδες να το «αποδείξουν» και αυτό  εεε τότε πια...!!!)......Αλλά γιατί έτσι βολεύει ή θα βολέψει στο μέλλον την νέα τάξη .












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια