Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ: Ψήφισμα για το Μακεδονικό




Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 67ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε από τις 8-12 Ιουλίου 2013, στο Λιτόχωρο, Πιερίας έχοντας υπ’ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις στην Π.Γ.Δ.Μ αποφάσισε τα ακόλουθα:


1.     Ποτέ δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της Π.Γ.Δ.Μ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του. Παροτρύνουμε την εκάστοτε κυβέρνηση της Ελλάδας να ερευνήσει τον προκείμενο κίνδυνο μιας ονομασίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα αυτού. Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν ότι σε καμιά περίπτωση οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου συμπεριλαμβανομένων των Μακεδονικών Ενώσεων στην Ελλάδα ποτέ δεν θα αποδεχθούν τον όρο Μακεδονία και τα παράγωγά του για το όνομα της γειτονικής χώρας.

2.     Επίσης αναγνωρίζουμε την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα, πλην όμως και τα εθνικά μας θέματα χρήζουν μεγίστης σπουδαιότητας.

3.     Η ονομασία Μακεδονία είναι
αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.  Η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΕΣ και ως πατρική κληρονομιά δεν δύνανται να παραχωρηθούν σε άλλους.

4.     Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ ζητεί από την Ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία  της Ελλάδας, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την υπόλοιπη Διεθνή Κοινότητα, όπως η τελική ονομασία  της Π.Γ.Δ.Μ ξεχωρίζει με ακρίβεια τον πολυεθνικό χαρακτήρα του πληθυσμού αυτής της χώρας από εμάς τους Μακεδόνες.

5.     Η μόνιμη ονομασία της χώρας της Π.Γ.Δ.Μ οφείλει να εκφράζει την πολυεθνική της σύσταση η οποία θα επιτρέψει σε όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά.

6.     Απαιτούμε όπως δοθούν σε άτομα Ελληνικής καταγωγής κατοικούντων στην Π.Γ.Δ.Μ  όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.

7.     Η Μακεδονική ταυτότητα είναι πολιτιστικά και ιστορικά ελληνική. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε έννοια "Μακεδονικής" εθνολογικής ταυτότητας και "Μακεδονικής" γλώσσας για άλλους.

8.     Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας.  Το απαιτεί η Ιστορία.

9.     Ζητούμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η τελική συμφωνημένη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ή τα παράγωγά του.

10.  Zητούμε όπως η τελική ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ αντανακλάται στο σύνταγμά της.

11.  Υποστηρίζουμε την ύπαρξη του κράτους βορείως των συνόρων της Ελλάδος με το ενδιάμεσο όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.  Θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειές του να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εφ’ όσον το επίσημο όνομα του δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία η παράγωγο του ονόματος αυτού.  Περαιτέρω, δεν τρέφουμε κακία η δόλο για τους πολίτες του κράτους αυτού ή της διασποράς του. Επιπλέον θεωρούμε πως οι καλές γειτονικές σχέσεις θα αποτελέσουν ένα περαιτέρω κριτήριο για την ευρω-ατλαντική του ένταξη.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 67ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου του 2013 στο Λιτόχωρο Πιερίας αποφάσισε τα ακόλουθα:

1.    Απαιτούμε όπως η συνεχής προπαγάνδα για επεκτατισμό που εκπέμπεται από την ΠΓΔΜ, συμπεριλαμβανομένης της οικειοποίησης και διαστροφής της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, παύσει παντελώς.

2.    Δεν θα δεχθούμε ποτέ Εκκλησία, που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» η παράγωγό του στο όνομά της.

3.   Διαφωνούμε με την χρήση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε οποιοδήποτε έγγραφο από Ελληνικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες εντός Ελλάδος και παγκοσμίως.

4.   Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους 372 Ακαδημαϊκούς ειδικούς της Ελληνορωμαϊκής εποχής παγκοσμίως για την διακήρυξη της ιστορικής αλήθειας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

5. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να επικυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία για την αποδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, με οποιοδήποτε όνομα που περιέχει τον όρο «Μακεδονία», ή παράγωγα του όρου αυτού.

6. Συμφωνούμε με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία απέκλεισε τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγά του από οποιαδήποτε επίσημη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ.

7.    Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της.

8.   Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Πρέπει να αποσύρει αμέσως όλα τα κατοχικά στρατεύματά της. Πρέπει να αποσύρει τους παράνομους εποίκους οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Τουρκική ενδοχώρα και πρέπει να επιστρέψει όλες  τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες, καθώς επίσης να προβεί σε αποζημιώσεις προς τους Κυπρίους.

9.   Θεωρούμε τις συνεχείς διακρίσεις, πράξεις, κανονισμούς και τακτικές της Τουρκίας ενάντια στο Οικουμενικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης παραβίαση θρησκευτικής  ελευθερίας κάτι που τυγχάνει ασυμβίβαστο με τις φιλοδοξίες της να γίνει μέλος της ΕΕ. Απαιτούμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την επιστροφή της κατησχυμένης περιουσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον σεβασμό των περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.  Η τελευταία απόφαση του Ανωτάτου Τουρκικού Δικαστηρίου να αρνηθεί την οικουμενικότητα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως αντιτίθεται με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

10.      Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας να αναγνωρίσουν την γενοκτονία κατά των Ελληνοποντίων, άλλων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

11.     Καταδικάζουμε τις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού χώρου από την Τουρκία.

12.     Απαιτούμε την επιστροφή των ιερών κειμηλίων των μοναστηριών Δράμας και Σερρών από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

13.   Απαιτούμε από το Ηνωμένο Βασίλειο την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον τόπο καταγωγής τους.

14.   Οι Καλλάς, είναι Έλληνες, απόγονοι των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα βόρεια Ιμαλάια στην ορεινή  περιοχή Χιντου Κους  του Πακιστάν. Ο γηγενής λαός των Καλλάς κατόρθωσε να διατηρήσει τον αρχαίο πολιτισμό και παραδόσεις του από τον 4ο αιώνα π.χ. αλλά απειλείται με αφανισμό.  Ως αδερφοί  Έλληνες, Μακεδόνες, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες τους να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα και αξίες.

15.   Υποστηρίζουμε την πρόταση των Καλλάς “Bring the Glory Back”  (Επαναφέρετε την Δόξα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) η οποία έχει υποβληθεί ως  πρότυπο λειτουργίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

16.   Η συλλογή των οστών Ελλήνων στρατιωτών, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελεί ανθρωπιστικό ζήτημα και εθνικό καθήκον μας. Η πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί το Σεβασμό των Ανθρωπίνων, Πολιτικών, Πολιτιστικών, Θρησκευτικών και Εκπαιδευτικών Δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Βόρεια Ήπειρο και στην υπόλοιπη Αλβανία.

17.   Η Αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας με το θέμα των Τσάμηδων, εάν η Αλβανία επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

18.   Καταγγέλλουμε τη συνεργασία μεταξύ του Τουρκικού Λόμπι στις ΗΠΑ και της Ηνωμένης «Μακεδονικής» Διασποράς εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας.


 PAN-MACEDONIAN  ASSOCIATION, Inc.
Παμμακεδονική Ένωση

U.S.A.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια