ΔΙΣΠΗΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ- ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 5500 Π.Χ(ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)



Ένας μοναδικός στο είδος του λιμναίος οικισμός ,όπου βρέθηκαν σημαντικά και εξαιρετικά ευρήματα που βεβαιώνουν την ύπαρξη μιας οργανωμένης κοινωνίας ανθρώπων και ενός υψηλού πολιτισμού των γηγενών του Ελλαδικού χώρου,ήδη από το 5.500 π.Χ.

Ανάμεσα στα ευρήματα ξεχωρίζουν τα εξελιγμένα κεραμικά αγγεία και αντικείμενα,κάτι που μας δείχνει ότι η κεραμική τέχνη όχι μόνο δεν ήταν άγνωστη στους ανθρώπους της προϊστορική περιόδου,άλλα ήταν και ιδιαίτερα εξελιγμένη,από την παλαιολιθική ακόμη εποχή!Όπως αποδεικνύεται δηλαδή,κεραμικά αγγεία,ο γηγενής κάτοικος του Ελλαδικού χώρου,κατασκευάζει ήδη από το τέλος της 7ης χιλιετίας!!

Αυτό,όπως αναφέρει στο βίντεο και ο καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κ.Χουρμουζιάδης,καταρρίπτει την κατεστημένη άποψη(ψευδοθεωρία) "ότι η κεραμική τέχνη ως επινόηση ή ως κατασκευαστική τέχνη μας ήρθε από την Μέση Ανατολή"..

Κάτι ανάλογο που συμβαίνει συνήθως και με τις υπόλοιπες, γνωστές ψευδοθεωρίες, που προσπαθούν να μας πείσουν για την δήθεν προέλευση από τις ερήμους της Ανατολίας, διαφόρων τεχνών,επινοήσεων και πνευματικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, των γηγενών του Ελλαδικού χώρου...
VISALTIS.NET

(Η περιήγηση στον οικισμό του Δισπηλιού,ξεκινάει στο 4:30 του βίντεο)


Αλιευθέν εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια